El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar la seva presència a Catalunya l’estiu de 2004. És fàcil d’identificar perquè les potes són negres i, les ratlles blanques li donen un aspecte de zebra. El mosquit adult és petit, perquè fa entre 6 i 9 mm i de color negre. Té una línia blanca darrere del cap i el cos i viu en racons humits i amb ombra. Els ous toleren els períodes de sequera, però fan eclosió quan estan coberts d’aigua. Per aquesta raó, les larves proliferen en aquells llocs on hi ha aigua estancada com són, per exemple, els plats dels testos, els gerros, les galledes o els canalons d’aigua.

És un insecte que està molt vinculat a l’espai exterior, on s’amaga entre la vegetació, tot i que també és fàcil de trobar a l’interior de les cases perquè volen poc i no s’allunyen gaire del lloc on han nascut. S’acostumen a desplaçar, bàsicament de dia, en un radi de 200 i 500 metres.

L’època d’activitat comença a abril i pot allargar-se fins al novembre. Les pluges i les altes temperatures afavoreixen la seva reproducció i, amb elles, la proliferació d’un insecte que molesta, especialment, per la quantitat de picades que causen les femelles.

Si es donen les circumstàncies adequades, té la capacitat d’actuar com a transmissor d’algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, Dengue i Zika.