Alcaldia

banner-poble-alcaldia-2023

Com a representant del poble us dono la benvinguda a Vilabertran.

M’omple d’orgull presentar-vos al poble a on tinc les meves arrels de generacions passades, on he nascut, on he viscut i on treballo.

Un poble sostenible, ben comunicat i molt proper a tan sols 3 km de Figueres, la capital de l’Alt Empordà.

Un poble emmarcat dins de l’Alt Empordà caracteritzat per la seva imponent canònica, que fou construïda a finals del segle XI i principis del XII, on és del tot recomanable fer una visita obligatòria i contemplar els seus claustres, el seu altar, el contingut i detalls romànics que l’envolten i com no, la Vera Creu de plata sobredaurada més gran de Catalunya.

Amb to arquitectònic, també és obligatoria la visita a la Torre d’en Reig. Un edifici modernista amb una vella torre, d’on es pot veure clarament la bella plana de l’Empordà.

Som un poble acollidor i treballador, envoltat d’un gran teixit associatiu des d’on es treballa per fer de Vilabertran un poble amb diverses activitats per a totes les edats. El màxim exponent associatiu el tenim amb la nostra fira de la Poma de “relleno” i l’Horta, que se celebra des de fa més de vint anys, el tercer cap de setmana de setembre. Una fira plena d’activitats per a totes les edats on donem a conèixer els nostres productes autòctons com són: les verdures de les nostres hortes i la nostra estimada poma de “relleno” i el nostre producte típic amb recepta dels nostres avantpassats. Us convido gratament a visitar-la. No en quedareu decebuts!!

També fa més de trenta anys que el poble acull la Schubertíada, un dels festivals més importants dedicat al Compositor Franz Schubert. Un festival de música clàssica on ve gent de tot arreu i de tot el món a gaudir dels seus concerts, escoltant els màxims exponents mundials de música clàssica. Generalment, és un festival que dura uns deu dies amb concerts diaris dintre la segona quinzena d’agost. Veniu a gaudir d’aquest entorn màgic i respectuós que genera la Schubertíada dins de la Canònica de Vilabertran. Totalment recomanable.

Som d’un territori petit, un dels més petits de Catalunya, però us garanteixo que val molt la pena visitar-nos i gaudir d’aquest bonic poble de l’Empordà.

Resto a la vostra disposició conjuntament amb tot l’equip de govern de l´Ajuntament de Vilabertran.

Cordialment,

foto-alcalde-eudald-2023

Eudald Brugat Montiel
Alcalde de l’Ajuntament de Vilabertran

alcaldia@vilabertran.cat