Alcaldia

alcaldiaBenvolguts i benvolgudes,

Com a alcalde, em complau donar-vos la benvinguda a la nostre vila. Vilabertran és un poble petit, condicionat per la seva proximitat a Figueres, en el qual esperem que us hi trobeu bé.

Malgrat tot, és molt dinàmic, la nostra població es caracteritza per una elevada cohesió social, com ho demostren les nombroses entitats que hi ha al municipi, les quals ens ajuden a sentirnos part integrant d’un tot més ampli –el poble– i afavoreixen la integració dels nouvinguts.

D’altra banda, heu de saber que a Vilabertran ens vestim de gala durant la Festa Major, que té com a centre el 15 d’agost, festivitat de Santa Maria, la nostra patrona, però també per Sant Ferriol, el qual s’escau el 18 de setembre, i ho solem celebrar el cap de setmana següent. Així doncs, espero que us animeu a visitar la nostra vil•la durant les festes, sentiu-vos-en partícips, i segur que en gaudireu.

Finalment, us convido a recórrer amb calma els carrers, deixeuvos-hi perdre, apreciant els seus detalls i buscant els seus racons, on hi trobareu sorpreses inesperades. I, sobretot, no podeu marxar sense visitar les dues joies arquitectòniques més preuades de la vila: l’església i el monestir de Santa Maria, i la Torre d’en Reig; el primer és un conjunt únic dins el romànic català, la segona és una autèntica obra d’art d’estil modernista. Segur que no us decebran.

De moment, res més, tan sols vull aprofitar l’avinentesa per posar- me a la vostra disposició en tot allò que des de l’Ajuntament us poguem servir.

Ben cordialment,

Martí Armadà i Pujol
Alcalde de Vilabertran
alcaldia@vilabertran.cat